Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van BioJournaal

Ontwerpster Simone van Es wint internationale prijs op Milano Design Week

Tholen - Tijdens de afgelopen Milano Design Week viel ROOTS Exhibition in de prijzen. Uit meer dan 3.000 presentaties werd ROOTS door de Italiaanse krant Corriere della Sera uitgeroepen tot beste presentatie van de stad. Ook won de tentoonstelling de prestigieuze Masterly Award 2025, uitgereikt aan de…

“Geen geheim, wel verse, biologische ingrediënten"

Met zijn biologische drinkbouillons biedt Brothway een gezond, duurzaam en smaakvol alternatief voor industriële bouillonblokjes of gezouten concentraten. Frederiek Ballière houdt vast aan een artisanaal productieproces. En dat leverde hem een nominatie voor de BioVLAM 2025 op. Wat het geheim is van de…

Terugroeping Bio-chocolade Ichoc

In overleg met het FAVV haalt MARMA de chocolade "Classic style fairtrade (bio)" van het merk Ichoc uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten wegens de mogelijke aanwezigheid van Salmonella. MARMA vraagt haar klanten om dit product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt…

Benchmarkstudie onthult succesfactoren voor toekomstbestendige speciaalzaken

Wat maakt een voedselspeciaalzaak succesvol? Hoe toekomstbestendig zijn speciaalzaken in een snel veranderend retaillandschap? Een nieuwe benchmarkstudie van SEO Economisch Onderzoek – in opdracht van het Vakcentrum, Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten…

Herenboerderijen maken doorstart: "Schulden zijn goed vereffend"

De Herenboerderij Willemshoeve in Soest kan haar biologische activiteiten voortzetten na de doorstart van het landelijke Herenboerenconcept. Alle 23 herenboerderijen, waaronder Willemshoeve, hebben unaniem ingestemd met een overeenkomst tussen de Vereniging van Herenboerderijen (VvHB) en de curator van…

"Ik kan nu zelf sturing geven aan het proces van verbinden"

Tholen - Jan Groen, wie kent hem niet? Als ondernemer en bestuurder is hij 24 uur per dag betrokken bij alles en iedereen in de biologische sector. Een voorbeeld voor velen. Met Jan is een afspraak zo gemaakt; altijd bereid om te adviseren of om nieuwe perspectieven te bieden. Een mensenmens die denkt…

Meer landbouwgrond verhandeld in tweede kwartaal van 2025

De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is in het tweede kwartaal van 2025 uitgekomen op € 89.300 per ha. Dat is een daling van 2,2% ten opzichte van de prijs in het eerste kwartaal van 2025 (€ 91.300), en een stijging van 4,7% ten opzichte van de gemiddelde grondprijs over heel 2024 (€ 85.300…

“Luca wist op 6-jarige leeftijd biologische olijfolie te selecteren van zeer hoge kwaliteit”

Tholen - Dennis en Luca van Maaren, vader en zoon, zijn in oktober 2024 begonnen met De Smaak van Echt: een kleinschalige import van biologische producten uit het noorden van Puglia (Italië). Ze importeren extra vierge olijfolie, pasta's en wijnen. De biologische olijfolie werd bekroond met een Gold…

Nieuw hoofdstuk voor Gert Kögeler

Op Linkedin geeft Gert Kögeler aan dat er een nieuw hoofdstuk begint met een nieuwe focus. "Na intensieve, inspirerende en soms ook uitdagende jaren bij Eosta heb ik er per 1 juli operationeel een stap teruggezet. In overleg blijf ik in de tweede helft van dit jaar nog op de achtergrond beschikbaar voor…

"Het moet raar lopen wil er nog wat spanning op de aardappelmarkt komen"

Tholen - Op de aardappelmarkt zijn de kaarten heel anders geschud dan de afgelopen jaren. "De markt voor de oude oogst is werkelijk dramatisch. De laatste aardappelen worden voor 2-3 cent verkocht aan de frietmarkt. Maar ook de prijs van de nieuwe oogst zakt al behoorlijk vroeg weg", constateert Ton…

Pagina's