Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Nieuwe fokwaarden en aanbevolen stieren

stierenkaart BWB

Afgelopen meetseizoen zijn van 1371 dieren de binnenbekkenmaten gemeten. Hiermee zijn de nieuwste fokwaarden voor binnenbekkenhoogte en -breedte berekend voor Belgisch Witblauw en Verbeterd Roodbont. De fokwaardenlijsten BBM 2017 vindt u hier voor BWB en hier voor VRB. De lijsten zijn dit jaar uitgebreid met indexen voor meerdere kenmerken voor afkalfgemak, die u mee kunt wegen in uw stierkeuze.
 
De nieuwste indexen zijn gebruikt door de foktechnische commissies van het BWB-stamboek en VRB-stamboek om een selectie te maken van aanbevolen stieren waarmee natuurlijke geboorten te bevorderen zijn. Deze aanbevolen stieren worden gepresenteerd op een stierenkaart per ras, met een bijbehorende boekje met een nadere toelichting per stier. Hiermee hopen de stamboeken en Bewust Natuurlijk Luxe u te ondersteunen met informatie om tot meer natuurlijke geboorten te komen.
De stierenkaarten en -boekjes zijn te vinden op de homepage van www.Vleesveenet.nl.
 
Wilt u meer weten en met andere veehouders discussieren over fokkerij en stierkeuzes, kom dan 19 augustus naar de Regiobijeenkomst in Dronten. De aanwezigen 22 juli in Dorst waren zeer positief: "Leerzaam!", "Mooie dieren met een goed verhaal." en "Doe mij maar meer van dit soort bijeenkomsten!!". Klik hier voor uw aanmelding voor Dronten en houd de site in de gaten voor de data in november. We zien u graag!