Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

BNL volop in het nieuws

Veeteeltvlees juli 2018

Bewust Natuurlijk Luxe boert goed. De afgelopen periode is er uitgebreid aandacht aan besteed in de media. Veeteeltvlees heeft deze maand Verbeterd Roodbont 2.0 als hoofdartikel. “Het fokdoel van het VRB-stamboek luidt: roodbonte dieren fokken met veel luxe bespiering én ruime bekkenmaten om vanzelf te kunnen kalven”. Daarnaast een mooie bedrijfsreportage over VRB-fokker Freddy Bomers, die met succes fokt op natuurlijke geboortes. Hij scoort momenteel 75% natuurlijke afkalvingen!
 
In Boerderij verscheen in mei een artikel over de voortgang die middels Bewust Natuurlijk Luxe de afgelopen drie jaar is geboekt. Toegenomen interesse en draagvlak is te zien in de aantallen bekkenmetingen die jaarlijks toenemen. Het artikel is ook hier te lezen op boerderij.nl.
 
Totaal onverwacht kwam Bewust Natuurlijk Luxe ook aan de orde in het tv-programma Onze Boerderij van Yvon Jasper. Yvon ging mee met dierenarts Anita naar een verlossing bij een Belgisch Witblauwe koe. Op haar vragen of dit altijd zo ging, werd door de veehouders uitgelegd dat dit nu bij hen zo was, maar dat er door middel van bekkenmaten meten verandering in zou komen. De volgende ochtend legde boer Frank heel duidelijk uit wat de oorsprong is van het fokken op veel vlees en dat de beweging naar meer natuurlijke geboortes is ingezet. Terugkijken van de afleveringen 3 en 4 van Onze Boerderij kan hier.
 
Bent u, net als vele fokkers, bewust bezig met natuurlijk afkalven en wilt u daarover uw verhaal doen, zodat collega-fokkers ervan kunnen leren, dan kunt u zich bij ons melden voor een bedrijfsreportage. Dit kan via info@bewustnatuurlijkluxe.nl.
 
Wilt u meedenken over de stieren van de toekomst om zo bij te dragen aan de weg naar meer natuurlijk afkalven of heeft u een vraag, meldt u zich dan bij BNL-praktijkcoördinator Bert van Abeelen (06-23928264).